Lekkie i zdrowe danie, idealne dla każdego.

Odpowiednie na pierwsze dni czerwca: chrupiąca cukinia w krakersach Kalibra®

Składniki:

  • 1 białko jajka
  • 1 duża cukinia
  • Kilka drobno posiekane liście bazylii
  • Łyżeczka suszonego oregano
  • Sól
  • Czarny pieprz
  • Suszony czosnek
  • 1 porcja Krakersów Kalibra®

Sposób przygotowywania:

  1. Doprowadź wodę do wrzenia i posól ją. Pokrój cukinię na plasterki. Wrzuć do wody i gotuj przez około 1 minutę.
  2. W misce ubij białka z szczyptą soli i szczyptą pieprzu.
  3. Przygotuj specjalną panierkę: wymieszaj zmiażdżone krakersy Kalibra®, łyżeczkę oregano, kilka drobno posiekanych liści bazylii i suszony czosnek.
  4. Przełóż plasterki z cukinii najpierw do jajka, a następnie obtocz w panierce. Powtórz czynność dwukrotnie.
  5. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 220 ° C. Piecz cukinię przez 15-20 minut.

Są dobre zarówno gorące, jak i zimne.