Wraz z nadejściem wiosny oferujemy prosty i smaczny przepis z makaronem Tagliatelle Kalibra® i aromatami prosto z ogrodu. Wprost idealny do rozkoszowania się w słoneczne dni.

Składniki:

  • 1 porcja makaronu Kalibra®
  • 1 białko jajka
  • 1/2 zielonej papryki
  • Świeże kiełki fasoli
  • Garść liście kolendry
  • Szafran
  • Szczypta pieprzu
  • Szczypta soli morskiej
  • Olej

Sposób przygotowywania:

  1. Oddziel białko od żółtka i roztrzep białko ze szczyptą soli, szczyptą pieprzu, garścią liści kolendry i szczyptą szafranu.
  2. Podgrzej nieprzywierającą patelnię i usmaż omlet.
  3. Ostudzić, a następnie pokrój w paski.
  4. W między czasie usmaż zieloną paprykę pokrojoną w paski oraz świeże kiełki fasoli. Dopraw solą i pieprzem.
  5. Po usmażeniu dodaj omlet.
  6. Ugotuj makaron Kalibra® zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 7. Odcedź i połącz z warzywami i omletem.

SMACZNEGO!

Kilka rad:

  • Świeża kolendra nie jest łatwa do znalezienia na rynku, ale nadal można używać suszonej. Jeśli wolisz używać świeżego aromatycznego zioła, możesz zastąpić je szczypiorkiem lub pietruszką.
  • Dodatek szafranu w omlecie służy nadaniu szczególnego smaku i typowego żółtego koloru. Jeśli nie lubisz smaku szafranu, nie musisz go dodać, a przepis wciąż będzie doskonały.