Dzisiejszy przepis to proste, pożywne i zdrowe danie w idealnym stylu Kalibra®:
Makaron z pieczarkami, cukinią, pietruszką i czosnkiem.

Składniki:

  • 1 porcja makaronu Kalibra®
  • 2 duże pieczarki
  • 2 małe cukinie
  • 1 pęczek pietruszki
  • Suszony czosnek
  • Sól morska
  • Czarny pieprz
  • Olej lub oliwa z oliwek

Sposób przygotowywania:

  1. Najpierw dokładnie wyczyść grzyby. Pokrój łodygi i kapelusze.
  2. Umyj i osusz cukinie, dzieląc je na kostki. Umyj i posiekaj pęczek pietruszki.
  3. Na nieprzywierającej patelni podduś cukinię z posiekaną pietruszką i czosnkiem. Dopraw solą i pieprzem. W połowie duszenia dodaj pieczarki.
  4. Na koniec dodaj łyżeczkę oliwy i posyp świeżą pietruszką.
  5. Tymczasem doprowadź wodę do wrzenia, posól i ugotuj makaron Kalibra® zgodnie z informacją na opakowaniu.
  6. Odcedź i podsmażyć wszystko na patelni, aby dobrze połączyć smaki.