Jeśli uwielbiasz jajka to omlety i naleśniki Kalibra® zaspokoją Twoje podniebienie. Dzisiaj przedstawiamy pyszny przepis na sałatkę z omletem Gluten Free Kalibra®

Składniki:

  • 1 omlet bezglutenowy z ziołami prowansalskimi Kalibra®
  • 1 cukinia
  • 1/2 papryki
  • Kilka liści czerwonej sałaty radicchio
  • 2 rzodkiewki
  • Parę świeżych liści szpinaku
  • Szczypta soli morska
  • Kilka kropli świeżej cytryny
  • Olej

Sposób przygotowania:

  1. Umyj i dokładnie osusz wszystkie warzywa.
  2. Drobno posiekaj radicchio, paprykę i rzodkiewkę. Zetrzyj cukinię, a liście szpinaku zostaw w całości.
  3. Przygotuj omlet bezglutenowy z ziołami prowansalskimi Kalibra® zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.
  4. Przygotuj sos dodając łyżkę oleju, cytryny i soli.
  5. Pokrój omlet w paski, dodaj do sałatki i dopraw.

W sałatce możesz użyć dowolnych warzyw z grupy dozwolonych oraz możesz wybrać dowolny smak omleta Kalibra®.
Smacznego!