Jeśli uwielbiasz jajka to omlety i naleśniki Kalibra® zaspokoją Twoje podniebienie. Dzisiaj przedstawiamy pyszny przepis na sałatkę z omletem Gluten Free Kalibra®
Składniki:
- 1 omlet bezglutenowy z ziołami prowansalskimi Kalibra®
- 1 cukinia
- 1/2 papryki
- Kilka liści czerwonej sałaty radicchio
- 2 rzodkiewki
- Parę świeżych liści szpinaku
- Szczypta soli morska
- Kilka kropli świeżej cytryny
- Olej
Sposób przygotowania:
- Umyj i dokładnie osusz wszystkie warzywa.
- Drobno posiekaj radicchio, paprykę i rzodkiewkę. Zetrzyj cukinię, a liście szpinaku zostaw w całości.
- Przygotuj omlet bezglutenowy z ziołami prowansalskimi Kalibra® zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.
- Przygotuj sos dodając łyżkę oleju, cytryny i soli.
- Pokrój omlet w paski, dodaj do sałatki i dopraw.
W sałatce możesz użyć dowolnych warzyw z grupy dozwolonych oraz możesz wybrać dowolny smak omleta Kalibra®.
Smacznego!