Dziś przygotujemy naprawdę smaczny i doskonały przepis otwierając tym samym sezon grillowy: szaszłyki z parówką Kalibra®.

Składniki:

  • 3 parówki Kalibra®
  • 1/2 cukinii
  • 1 mała zielona papryka
  • 1 gałązka rozmarynu
  • szczypta soli morskiej
  • szczypta pieprzu

Sposób przygotowania:

  1. Oczyść gałązkę rozmarynu z liści uzyskując patyczek.
  2. Ostrożnie umyj paprykę i cukinię. Paprykę pokrój na małe kawałki, a cukinię w plasterki, które nie są zbyt cienkie.
  3. Ugotuj parówki Kalibra®, zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a następnie, pokrój na kawałki.
  4. Teraz możesz skomponować szaszłyk: nadziewając na przemian składniki.
  5. Dopraw lekko solą morską i pieprzem.
  6. Możesz przygotować szaszłyk w piekarniku, na gorącej patelni lub na grillu.

SMACZNEGO!